4 Temmuz 2009 Cumartesi

Fromotto SU Reunion'da



3-4 Temmuz tarihlerinde Fromotto, 2009 SU Reunion'daydı. Haftalardır SUMED'in hem cep telefonlarımıza, hem de emaillarımıza attıgı mesajlar ile 2007 mezunları olarak kaçırmamız imkansız bir hal alan Reunion, üniversitemizin çokta eski olmayan tarihinde bir ilk. Fromotto olarak ilk defa üniversitemizde fotograf çekimi yapmamıza ragmen, VCD günlerimiz ve fotograf derslerimiz sagolsun Sabancı Üniversitesi kampüsünde çekim yapmak bizim için çok alışıla gelmiş bir durum oldu.





İlk gün en eski mezunlarını Rektörevi'ndeki barbekü partisi ile agırlayarak başlayan organizasyon, ertesi gün bütün mezunların beklendigi Güler Sabancı, geçmiş dönemler rektörümüz Tosun Terzioglu ve gelecek dönem rektörümüz Nihat Berker'in de katılımı ile devam eden konferanslar ile devam etti. Ögleden sonra konusmacıları arasında 'Galileo, Darwin ve Digerleri' konuşması ile Ali Alpar, 'Tarih, Tarihimiz, Tarihleri' konuşması ile Cemal Kafadar ve ' Europe, Turkey and the Islamic World' konuşması ile Joost Lagendijk vardı.



Konferanslardan sonra, Halil Berktay'ın anonsu ile tüm katılımcılar üniversite merdivenlerinde fotograf çekimi için buluştu. Kalabalıgın içinde gelinligi ve damatlıgı ile evvelsi gün evlenmiş bir mezun çiftte olunca çekim eglenceli bir hal aldı, gelinin arkasını dönüp kalabalıga çiçegini atması ve Albert Levi'nin tutması ile baya komik oldu.



Çimlerdeki minderler, bizi olmayan güneşten korumaya çalışan tenteler, köfte, dondurma hatta nargile gibi çeşitli yemekler ile açık hava aktiviteleri, akşam saatlerinde canlı müzik eşliginde bar ve yemek keyfi ve en önemlisi herkesin dört gözle bekledigi büyük ikramiyenin Tosun Terzioglu'nun bisikleti olan Reunion çekilişi gayet güzel planlanmıştı ama bekledigimden cok az katılım vardı. Bizim de çevremizden hatta dönemimizden katılımın az olmasına pek anlam veremedim. Ben ve Merve görevli olmamıza ragmen eski günleri yadetmemiz için, okulumuza dönmek çok güzel oldu. Cogunlugun yurtlarda kaldıgı gibi bende kalsaydım, iyice sanki okuldan hiç ayrılmamış havasına bürünebilirdim. Ama ben ne yaptım? Son sınıftayken her gün yaptıgım gibi gece 1'de gayet normal bir şekilde arabama atlayıp yine evimin yolunu tuttum. 3 sene boyunca her gün, insan okuluna 40 km gidip gelince alışkanlık yapıyor ve onlardan üstünden ne kadar zaman geçse vazgeçemiyor...



Sabancı Üniversitesi Mezun;
http://alumni.sabanciuniv.edu/

Hiç yorum yok: