19 Haziran 2010 Cumartesi

İspanyolca Günü - el Dia E

Adını duyunca baya güldüm çünkü bir yanlışlık olduğunu düşündüm. Meğer İspanyolca Günü, farklı kültürlere ait insanları birleştiren İspanyolca dilini, kelimelerin önemini vurgulayarak, arkadaşlar arasında bir eğlence olarak kutlamak için ortaya çıkmış bir günmüş. Beş kıtada, 42 ülkede, toplam 73 merkezde bulunan Cervantes Enstitüleri öncülüğünde, bir dizi etkinlik ile kutlamalar yapılırmış.



İstanbul bir sahne. Işıklarını Beyoğlu'ndan yakıyoruz.' ismi altında Galata Kulesi'nin altında düzenlenen etkinliklerin sondan bir öncesinde de İspanyolca Günü etkinlikleri yapıldı. Beyoğlu Belediyesi ile birlikte, Galata Meydanı’nda gerçekleştirilecek bir dizi etkinlik organize edildi. Sabah saatlerinde enstitü öğretmen ve öğrencileri bizim kapımızdan da geçerek, insanlarla teke tek konuşup birer kelime hediye etti.Tüm güne yayılan kelime yağmuru, İspanyolca oyunu, tango ve flamenko gösterileri, örnek bir İspanyolca sınıfı uygulaması gibi etkinlikler, İspanyol müziği resitali ve ünlü flamenkocu Manuel Reina ve Bato Tato’nun vereceği flamenko konseri ile de son buldu.



Kuledibi o kadar canlı, o kadar keyifliydi ki anlatamam. Müzik daha bitmeden, meydandaki çay bahçesinin de tadını çıkarmak için o tarafa geçtik. Bu yaz burnumuzun dibindeki güzelliklerin tadını çıkarmaya ve yeni başladığım kitabımı burada bitirmeye karar verdim.

Hiç yorum yok: