11 Şubat 2010 Perşembe

Nam-ı Diğer Aşk



Sumed acayip ısrar etti; mailler, smsler yağdırdı Müzede Aile Gününe gidelim diye. 28 Şubat'a kadar devam edecek Nam-ı Diğer Aşk'ı görmek adına bizde gitmeye niyetlendik bir gece önce ama aynı günün sabahı Fromotto'ya bu organizasyonun fotoğraflarını çekme teklifi geldi, işin rengi tamamen değişti. SU için tekrar fotoğraf çekimi yapmak çok keyifliydi.

Nam-ı Diğer Aşk, iki şehir, İstanbul ve Venedik arasındaki yakın diplomatik, askeri, ticari ve sanatsal ilişkileri, karşılıklı etkileşim ve iç içe geçmişliği bize birbirinden güzel tablolar, halılar, sikkeler, kaftanlar ama bence en özel ve güzeli kumaşlar ile anlatıyor. Serginin adında yer alan “Nam-ı Diğer Aşk” ifadesi ise, iki kent arasında yüzyıllardır süregelen ilişkinin, bir yönüyle aşkı anımsattığından geliyor.



Müzede Aile Gününün ilki, Dali sergisi sırasında 2008 yılında yapılmıştı. Nam-ı Diğer Aşk ise, ikincisi olarak gerçekleştirildi. Atlı Köşk'te yapılan birbirinden güzel sergileri gezmek bir yana, bu organizasyon okulumuzdan uzak kaldığımız bir dönemde tanıdık yüzleri görmek, sohbet etmek, herkesin neler peşinde koştuğunu öğrenmek için çok hoş bir organizasyon. Yani sergi bahane, muhabbet şahane. Zeytinli kağıt ise cabası...

Hiç yorum yok: